De stora frågorna är nyckeln

Vår inställning till livet är avgörande för vår lycka säger de. Att hitta saker att vara tacksam för i livet. Att se på livet med glädje och nyfikenhet. Att se de möjligheter och äventyr som livet erbjuder. Att se ljusglimtar även i de mörka dalarna. Det är saker som lyckliga människor gör.

De säger att naturen läker oss. Att vi i naturen bland annat upplever oss som en del av en helhet och därför känner lugn.  De har sett att människor som har ett långt och hälsosamt liv förundras av livet mer än andra. Förundras, hyser stor respekt och har en känslan av att någonting är större än oss själva.  Något stort och kanske lite magisk.  De upplever helt enkelt lite mer wow i livet än genomsnittet.

Att se det stora, det häftiga,  det balla i livet. Att se sig själv som en del av en helhet,  en viktig del, men med en tillhörighet. Allt detta har alltså betydelse för din lycka. Man behöver inte bli troende och definitivt inte religiös.  Men att zooma ut, att se saker från ett större perspektiv och att våga ställa de STORA frågorna blir en nyckel. En nyckel till att känna tacksamhet och glädje i det lilla. En nyckel till att hitta en livinställning som leder till lycka. Det är vad jag tror.

Follow my blog with Bloglovin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: