Kan DE kan VI

Det hela började i Vietnam för 20år sedan.  Det här intresset för lycka och hur man gör.

Jag var där av en helt annan anledning än lycka.  Jag skulle skriva min magisteruppsats i ekonomi.  Jag skrev den som en Minor Field Study för Sida tillsammans med två kompisar. En studie om business,  pengar och kultur,  och väldigt lite om lycka och välmående.

Men där och då stötte jag på den, där jag minst anade det.  Bland de fattigaste uppe i bergen och på flottar ute på vattnet.  Fattigt folk utan det mesta.  Men med livsgnista och glädjen högst levande.  Och en humor och en attityd till livet som få har.  Och med en gemenskap som gjorde mig avundsjuk. De var lyckliga. Lyckan fanns där. De önskade sig säkert mer men var ändå lyckliga i situationen.

Vad gör vi för fel tänkte jag då.  Vi har alla förutsättningar för att vara lyckliga men knaprar istället antidepressiva som en kanin knaprar salladsblad. Vad gör de som inte vi gör?

Där och då såddes ett frö som långsamt har grott. Jag har funderat, läst, lyssnat, undersökt och diskuterat. Teorier har testats och livet förändrats. Och nu 20år senare tror jag att jag kommit något på spåren. Och det är det jag vill dela med mig av. För det är så viktigt att vi mår bra, för oss själva, för samhället och för världen. Och kan DE så kan VI.

Follow my blog with Bloglovin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: