Varför väljer vi inte lycka?

Varför väljer vi inte lycka? Varför väljer vi att vara kvar i mönster som skapar ohälsa, både psykiskt och fysiskt?

Jag tänker vi ska lägga lite tid på detta och börja med en av de främsta anledningarna. Och det är rädsla. Rädsla kommer i många former och den det jag tänker börja med är rädslan för förändring. Vi är så otroligt rädda för förändring. Väldigt dumt med tanke på att allt förändras, hela tiden.

Men jag har förstått att människor stannar kvar på samma plats, i samma situation, på samma jobb, samma lika bara för de är rädda för vad det andra är eller vad som händer när man släpper den lilla trygghet man har i det dåliga. Detta är idioti enligt lyckoforskare och  stora förluster för samhället. Man ska vara på den plats där vi mår som bäst, där presterar vi även bäst.

Att vi inte vågar ta detta steg har mycket med våra gamla hjärnor att göra. Förändring innebär att energi kommer att gå åt och hjärnan vill inte att energi ska gå åt för det behöver vi till att…ja, samla mat och jaga. Hjärnan är inte riktigt uppdaterad till dagens verklighet. Men vi kan lära den och vi måste det. För förändring är en av de få saker som vi kan vara säkra på här i livet. Allt kommer att förändras. Samhället, arbetsplatsen, tekniken , människor, livssituationer. Ja, allt förändras, till och med du. Så varför kämpa emot. Bara kunskapen om att det är våra dåligt uppdaterade hjärnor som skapar denna rädsla brukar kunna hjälpa till. Och känner vi att vi behöver ändra saker i livet för att må bra så måste vi vara modiga och våga starta processen. Annars har vi gjort ett val att stanna kvar. Men du har modet, orken och kunskapen som krävs!

Follow my blog with Bloglovin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: