Vad bidrar INTE till lycka…

Vad bidrar INTE till lycka? Det kan faktiskt vara på plats att prata om detta då normen i samhället inte alltid guidar helt rätt och det är lätt att irra bort sig.

Men forskning visar tydligt att vi inte blir lyckliga av att få precis som vi vill, vi behöver motstånd för att må bra. Det bidrar inte till lycka att ha tydliga mål som ska uppfyllas, inte heller att nå dessa mål bidrar till lycka. Tillfällig glädje, ja, men inte ihållande lycka. Man blir inte lyckligare av att vara glad hela tiden, tvärtom behöver vi dalar i livet för att uppskatta det vi har. Att blunda för världens alla problem och låtsas att vi lever i ett rosa skimmer hjälper inte heller till och följer samma princip som glädjen. Vi behöver både det dåliga och det bra för att kunna känna och värdesätta det som gör oss lyckliga och skapar välmående i våra liv.

Och sist men absolut inte minst, pengar bidrar inte till lycka. För de som inte har mat för dagen eller tak över huvudet så har det självklart betydelse. Men för oss andra har fokus på pengar raka motsatta effekt.

Då har vi det sagt, så kan vi fortsätta att fokusera på vad som skapar lycka i framtida inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: