Det handlar om helheten

Det handlar om helheten, ett holistiskt pussel där det råder balans mellan de olika delarna. Man kan inte fokusera på en del utan måste ha med alla bitar för lycka och harmoni ska kunna uppstå.

Forskningen säger att det är viktigt med det fysiska, att äta icke depressions framkallande mat, att sova många timmar så kropp och själ hinner återhämta sig och att ta snabba promenader för de ger glädje och dämpar ångest. Promenaderna tas med fördel i naturen, för miljön är också viktig, naturen läker oss menar de på.

Men de säger även att det sociala är viktigt, att vi ska vara rädd om och vårda de relationer som betyder något för oss. Vi bör också avsätta tid för att hjälpa andra, både sådana vi känner och icke känner, utan att kräva något tillbaka. Det gör oss lyckliga.

Sen menar forskarna att det också är viktigt vad vi gör och hur vi är. De är överens om att vi ska syssla med det vi brinner för, då blir vi både lyckliga…och framgångsrika. Och vi bör vara tacksamma över det vi har och ha positivt attityd till livet. Din inställning till livet gör dig lycklig, så det mentala är med andra ord också viktigt.

Jag tror inte man kan bryta loss en del och tro att detta är lösningen, utan att vi måste se till helheten. Vi blir dessutom lätt fixerade om vi fokuserar på en sak och då tenderar det att bli motsatta effekt. Människor är komplexa system där allt hänger ihop och lösningen bör då bli därefter.

Men så klurigt är det väl ändå inte. Gå lite i naturen, sov på natten, ät bra på dagen, umgås med din familj och vänner så mycket du kan,  hjälp en medmänniska då tillfälle ges, se till att jobba med det du brinner för, uppskatta det du har och älta inte negativa saker. Det är väl inte så svårt? 

Follow my blog with Bloglovin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: