Din attityd påverkar din lycka

Din inställning, din attityd till livet har stor betydelse för din lycka. Endast 10% av vår lycka anses beror på yttre omständigheter. Väldigt lite med andra ord. Bra mycket mer beror på vad som händer i ditt huvud.

Livets berg- och dalbana drabbar alla, ingen är förskonad. Att få lite motstånd i livet är forskarna faktiskt överens om att det inte är så dumt. Det gör att vi uppskattar det vi har mer. Men hur vi hanterar dessa motgångar skiljer sig stort mellan de som anses vara lyckliga och de som inte anses vara det.  När livet händer så handlar det om att hålla rätt fokus, att inte stanna i dalen och älta. Och det fina i kråksången är att du ganska snabbt kan ändra hjärnans nervbanor och därmed tankemönster om du bara vill. Vill du? Kom ihåg att det är tankar det handlar om, enbart tankar och inget annat. Låt inte tankarna äga dig, släpp i väg dem.

När vi pratar om attityd och inställning så är det också viktigt att säga att det för lyckan även är viktigt att visa tacksamhet för det du har, att inte jämföra dig med andra, att inte ta saker för givet samt vara nyfiken på livet och se det som ett äventyr. Och allt detta handlar om tankar och tankemönster, som går att ändra, om du vill. Bygg nya motorvägar i din hjärna! Öva, för det vi övar på blir vi bra på!

Follow my blog with Bloglovin

%d bloggare gillar detta: