Follow your excitement

Passion! Drömmar! Spänning! Detta pratat vi allt för lite om. Vi kan lite floskelaktigt slänga ur oss ”följ ditt hjärta” eller ”följ dina drömmar” utan närmare eftertanke. Men detta är jätteviktigt!

Att inte följa sina drömmar hamnar högst upp på listan av ånger vid dödsbädden, tillsammans med att man jobbat för hårt för status och pengar. Och det kanske ligger någonting i denna ånger. Forskningen visar att ju mer du använder dig av dina intressen och talanger på daglig basis, desto lyckligare blir du. Du presterar bättre och ger tillbaka mer till samhället. Om du däremot sysslar med saker du inte gillar så skapar det ångest och psykisk ohälsa.

Forskarna är eniga om att lägga en massa timmar på saker du inte gillar är idoti. De har också kommit fram till att det är ett stort gap mellan hur vi lever och hur vi vill leva. Kanske är detta en anledning till att vi mår dåligt idag?

Så att syssla med det du brinner för, dvs bort från prestation, bort från att tjäna så mycket pengar som möjligt och bort från andras förväntningar, gör dig lycklig. Mina frågor blir därför. Vilka drömmar har du? Vad brinner du för? När mår du som bäst? Vad gör dig exalterad? Tillåt dig vara lycklig och våga förändra!

Follow my blog with Bloglovin

%d bloggare gillar detta: