Maten gör dig lycklig

För att avverka de 3 vanligaste ”må-bra-diskussionerna” vid fikabordet (träning, sömn och mat) innan vi går vidare på lite andra grejer, tar vi här den sista – mat (övriga i tidigare inlägg). Kan mat göra att vi bli psykiskt friskare? Och svaret är JA!

Mer och mer forskning visar att äter vi fel kan det faktiskt leda till att vi utvecklar ångest, depression och får ont i kroppen. Alltså maten i sig gör detta. För mycket socker, fel fett, för lite vegetabilier och för mycket inflammationstriggade mat gör att vi mår dåligt. Fysiskt och psykiskt. Och forskningen är bara i sin linda inom detta område. Mat på recept is the future.

Jag är ett bevis på detta. Jag ändrade min kost och blev frisk från min reumatism. På köpet blev jag piggare, gladare och mer snabbtänkt. Maten gör mer än vi tror med oss och med alla konstigheter vi stoppar i oss idag så pågår just nu ett stort mänskligt experiment.

Vad ska man äta? Här krävs en hel föreläsning men för att göra en lång historia kort. Laga maten från grunden, använda mycket grönsaker och undvik gluten, laktos samt socker.

Follow my blog with Bloglovin

%d bloggare gillar detta: