Vila är livsviktigt!

Återhämtning, vila och sömn är livsviktigt! Att skryta om att man har häcken full alla dagar i veckan och klarar sig på 4-5h sömn per natt är, låt säga, lite dumt. Visst man överlever, men välmåendet, både det psykiska och det fysiska, kommer sakta men säkert avta.

Fungerar inte sömnen, finns inte tid för återhämtning och vila, ja då slutar allt att fungera. Vi blir sjuka, lättirriterade och framförallt mycket mer känsliga för stress. .
Inom psykiatrin är sömn en av de första sakerna man ser till att det fungerar. Men även annan återhämtning är av vikt såsom avslappning, vila, meditation mm. Gärna i naturen!


Så även om vi ska vara fysiskt aktiv och ta snabba promenader för att må bra (se tidigare inlägg) så måste vi skapa utrymme för återhämtning. Det är livsviktigt! Hur ser dina rutiner för återhämtning ut?

Follow my blog with Bloglovin

%d bloggare gillar detta: