Blir man lycklig av pengar?

Blir man lycklig av pengar? Det kan man ju lätt tro med tanke på hur mycket vi kämpar för att få mer av denna vara i våra liv. Men tyvärr så är det inte riktigt så.

Forskningen visar att, ja, pengar har betydelse för lyckan upp till en viss nivå. Till den nivån att våra grundläggande behov är tillgodosedda. Och då menar man pengar till en bostad, för mat på bordet, till ett transportmedel och därefter lite pengar över för att kunna unna sig tex en bio ibland. Inte mer! De allra flesta i Sverige når upp till denna nivå!

Man blir inte lyckligare av att kunna köpa och göra allt man vill. Ett tillfälligt rus kan man få, men inte grundläggande harmoni och lycka. Man blir inte mer lycklig över 100 miljoner jämfört med 1 miljon. Man blir faktiskt inte alls lyckligare. OCH du blir framförallt allt inte lycklig om pengarna erhållits på ett mindre bra sätt, kanske tom på ett omoraliskt sett. Då har det en negativ effekt på välbefinnandet.

Något som forskning dock visar gör oss mer lyckliga är att fokusera mindre på pengar. Så sluta tänk, planera och fokusera på att erövra mer kosing i livet. Ändra ! Ja, om du vill bli lycklig förstås.

Sen finns lite andra faktorer som påverkar lycka, men det tar vi kommande inlägg…

Follow my blog with Bloglovin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: