Hur mår vi egentligen?

Follow my blog with Bloglovin

Hur mår vi egentligen? Över 1 miljon människor tar antidepressiva i Sverige. Nästan 1,5 miljon människor säger att de känner sig ensamma. Vi har 6 ggr fler sjukskrivna för utbrändhet idag än för 10 år sedan, för unga kvinnor har det ökat med 370%. Vi gnäller mer, äter sämre och rör oss mindre. Hur mår vi egentligen? Det är något som skaver…
.
Och egentligen borde vi väl må bra? Vi är rika (12:e plats på OCEDs lista över köpkraftsjusterad BNP per capita), vi har hög levnadsstandard (7:e plats i världen), vi jobbar mindre, vi lever (hyfsat) jämställt och vi lever i fred. Enligt vissa lever vi i en historisk guldålder. Men ändå… Vad gör vi för fel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: